Ali İhsan Çelikbaş

Resmin sağ tarafında karizmasıyla arzı endam eden: Ali İhsan Çelikbaş

Mesleki çalışmalarda, toplantılarda, eğitimlerde vb. faaliyetlerde madalyonun hangi yüzüne denk geldiğimiz hedefimizin fazlasıyla belirleyicisi oluyor. Yani yaptığımız çalışmalar payda mı paydada mı yer alıyor onu kast ediyorum. Bu kast edişimin aslında temel fikri sözü bir meslektaşımıza getirebilmek…

Diğer bir ifadeyle araç ile amaç orantısında hangi alanda hedefimizin olduğu önemli!

Bu konuda Gaziantepli değerli meslektaşım Ali İhsan Çelikbaş’ın mesleğimize hizmet etmek için belli kademelere gelenlerde olmasını arzu ettiğimiz çok “nadide” bir özelliği var: Bilişsel esneklik.

Yani her türlü düşünce ve fikirlere karşı aynı ilgi ve dikkati göstermekten geri durmayan, saygısını kaybetmeden muhatabını dinleme yeteneği var. Bu yönüyle gönlümüzde taht kuruyor.

Ali İhsan Bey’i dinlediğim zaman çoğumuzun yapamadığı şeyi layıkıyla yapabildiğini öğreniyorum.

Acı gerçekleri tatmak istemesek de, bazen inandığımız şeylerin yanlış olduğu kanıtlanabiliyor. Bu durumda hemen itiraz etmeden “Bilişsel esnekliğimizi” kullanıp, bizi geliştirebilme olasılığına sahip yeniliklere duyarlı olmalıyız.

Bu açıdan Ali İhsan Bey duyarlı bir meslektaşımızdır. Odaların yahut birliklerin başına “hizmet” için gelecek insanlarda olması gereken bir değeri taşımaktadır.

Mesleğe duyarlı…

Meslektaşa duyarlı…

Karşıt düşüncelere duyarlı…

R. Kemal SAĞIM

Yazı hakkında düşücelerinizi paylaşın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.