Bir elinde cımbız, bir elinde angarya, umurunda mı kampanya…

Kampanya

Derler ki, gerçeğe öfkelenmek meşru değildir.

Dolayısıyla “Bir Ses De Sen Ver” imza kampanyasına katılım oranlarının %22 olması meslektaşımızın öfkesini yansıtmaktadır. Bu konuda her türlü görüşe saygı çerçevesinde bakmak kaydıyla bazı gerçekleri de görmek gerekiyor. Ben imzalamam, diğer meslektaşım imzalar, bir diğer meslektaşım da  imza konusunda kararsız kalır, bir diğer meslektaşımda bunun kampanya ile çözülecek diye ileri sürülmesini komik bulur…. Ne etti, 4’de 1, yani %22.

Meslektaşlarımızdan bir bölümünün iş yoğunluğundan, etkinliklerden veya kampanyadan bihaber olduğu doğrudur. Orhan Veli’nin şiirinde dediği gibi…

Cımbızlı Şiir

Ne atom bombası,

Ne Londra Konferansı.

Bir elinde cımbız,

Bir elinde ayna;

Umurunda mı dünya.

Bu kampanya başarılı olur veya olmaz bir şey diyemem ama benim için daha önemli olan “meslektaşlarımızın bu mesleği icra ederken çok yüksek bir maaş artışına eşdeğer” kazanımlar elde etmesidir.

Nasıl olacak bu?

Arizona Eyalet Üniversitesi’ nden Chris M. Herbst ile Harvard’dan Robert D.Putnam’a göre, kulüplere ve diğer sosyal aktivitelere düzenli katılım, kişinin gelirinin iki katına çıkması ya da üniversiteden diploma almasıyla aynı derecede mutluluk artışı sağlıyormuş. Herbst’e göre sosyal bağlantının yalnız kişilerin mutluluğuna değil sağlığına da olumlu etkileri olduğuna dair delillere rastlamış.[i]

Yönetimdekilere ayar olup oda faaliyetlerine mesafeli durmak, forumlara katılmamak, ortaya çıkan sonuçları “ne halleri varsa görsünler” diyerek eleştirmemek, imza kampanyası vs. şeylere katılım sağlamamak, oturduğumuz masaya odaya çakılıp kalmak bilimsel araştırma sonuçlarına göre senin zararına değerli meslektaşım.

İyi de birader ne yapayım dersen,

Motaigne der ki, “Başkalarının bilgisiyle bilgin olabilsek bile, ancak kendi aklımızla akıllı oluruz.”

Dolayısıyla bu camianın ortak bir akla bireysel mutluluklara ihtiyacı vardır…

*

R. Kemal SAĞIM

[i] Harvard Busıness Revıev “Kenyalılar otobüs şoförlerine neden bağırır?”. Sayılar ve ilginçlikler.
Not: İmza kampanyasıyla ilgili meslektaşımız sormuş, “sizin öneriniz ne, nasıl olmalı?” Değerli meslektaşımın sorusuna da cevap verip, kampanyayı radarımdan çıkartıyorum. O yazıdan sonra yavaş yavaş araziye uyacağım.
Not2: MAT’ ın neden karşılıksız işler yaptığının cevabını bilimsel araştırma sonuçlarıyla yanıtlamış oldum.

Bir elinde cımbız, bir elinde angarya, umurunda mı kampanya…” üzerine bir yorum

  1. EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM mı?
    bir hayrı yok ki gardaş..

    hala kredi kartı
    hala taksit

    emekli maaşı ile ev alınır mı

    seneye de bir yazlık

    araba kolay yahu..

    düğünler cabası..
    bu yaz zor geçecek belli

    bari maliye taksidi olmasaydı

    oooff ooof

    len montag ı boş ver

Yazı hakkında düşücelerinizi paylaşın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.